Aas ja Helme toetaksid Patarei arendusele laenu andmist (6)

BNS
Copy
Patarei merekindlus.
Patarei merekindlus. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Nii rahandusminister Martin Helme kui ka majandus- ning taristuminister Taavi Aas ütlesid neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et toetaksid Patarei merekindluse arendusele Kredexi soodustingimustel laenu andmist. 

«Ma jätkuvalt olen veendunud, et Kredex peaks seda raha, mis me lisaeelarves eraldasime, kiiremini ja suuremas mahus välja laenama, et Eesti majandust elavdada. Oleks tahtnud, et – ja ma arvan, et see teema ei ole veel lõpetatud – aga ma oleks tahtnud, et ka näiteks Patarei merekindluse projektile oleks olnud võimalik Kredexist raha laenata,» ütles Helme. 

Ka minister Aas nõustus Helme hinnanguga. «Minu meelest on väga hea projekt ka Patarei, sest jällegi tegemist oleks laenuga, mis elavdaks majandust, aitaks ehitusettevõtjatele tööd anda ja, mis kõige tähtsam, riik saaks selle raha tagasi, mis ta majanduse elavdamisse pani,» leidis Aas. 

Oktoobri alguses ütles Patarei merekindluse omanik Urmas Sõõrumaa ERR-i uudisteportaalile, et esitas Kredexile kompleksi väljaehitamiseks 40 miljoni eurose laenutaotluse, kuid sai negatiivse vastuse, sest Kredexi hinnangul ei olnud Patarei puhul tegemist poolelioleva ehitusega.

Kredex on seni otsustanud anda erakorralist laenu riiklikult oluliste projektidena neljale ettevõtmisele, sealhulgas 40 miljonit eurot ettevõtja Hillar Tederi poja Rauno Tederi juhitavale Porto Franco kinnivaraarendusele. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles