Populaarne kauplemisplatvorm jättis inimesed rahast ilma

Liina Laks
Copy
Robinhoodi kauplemisäpp.
Robinhoodi kauplemisäpp. Foto: Jim Watson/AFP/Scanpix

Mitu USA populaarseima kauplemisplatvormi Robinhoodi kasutajat kurdab, et nende kontodelt haihtus vara. Vastutust ei taha võtta keegi.

Bloombergi andmetel on vähemalt viis Robinhoodi platvormi kasutajat kurtnud, et nende kontolt on vara lihtsalt ära viidud. Soraya Bagheri ütles, et nägi, kuidas tema 420 Moderna aktsiat olid müüki pandud. Tema seda ei teinud ning ta püüdis kohe Robinhoodi platvormile märku anda, et peatagu transaktsioon, vargad on platsis. Kuid selle asemel sai ta ettevõttelt meili, kus öeldi, et asja uuritakse mõned nädalad. Selleks ajaks oli tema 10 000 dollarit ammu läinud. Asja uurinud Inteli esindaja sõnul liikus raha edasi Revoluti makseteenusesse. Ka Eestis kanda kinnitav Londoni makseteenusfirma Revolut kinnitas, et asja uuritakse praegu väga tõsiselt.

Kui Bloomberg Robinhoodilt aru päris, vandus Robinhood, et nemad pole süüdi, vargus on toimunud, aga Robinhoodi enda platvormi häkitud pole. Firma näitas näpuga kasutaja poole ja väitis, et hoopis kasutaja e-mail ja sellega kaasnevad Robinhoodi paroolid on pahalaste kätte langenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles