Estravel süüdistab valitsust reisimisohu ülepaisutamises (1)

BNS
Copy
Reisikohver.
Reisikohver. Foto: Arvo Meeks

Reisifirma Estravel hinnangul paisutab valitsus reisimisega seonduvaid ohte üle ja soovib sellega juhtida tähelepanu kõrvale puudujääkidelt enda tegevuses viiruse tõkestamisel.

«Viimasel ajal on valitsuse poolt tugevnenud surve Eesti ühiskonnale hoiduda igasugusest reisimisest, eriti puhkusereisidest. Estravel leiab, et sellel üleskutsel on poliitiline tagapõhi ja see on mõeldud tähelepanu kõrvalejuhtimiseks mõningatelt puudujääkidelt valitsuse siseriiklikus tegevuses Covid-19 viiruse leviku tõkestamiseks,» teatas reisifirma.

Estraveli teatel näitavad septembrikuu testitulemused, et vastutustundlik reisimine on võrreldes tavaeluga Eestis 3,4 korda väiksema riskiga. Terviseameti statistika järgi toodi septembris koroonaviirust riiki sisse 60 korral, reisimisega mitte seotud nakatumisi Eestis tuvastati septembris 1117 ehk 18 korda enam.

Hoolimata faktist, et risk Eestis olles nakatuda on üle kolme korra suurem kui vastutustundlikult reisides, on Eestis endiselt jõus karantiinikohustus oma riigi kodanikele riiki saabudes, märkis reisifirma.

Estraveli teatel pole sellist kohustust üheski Põhjala riigis, kuna seda loetakse põhiseaduse vastaseks. Neis riikides on isolatsioon oma riigi kodanikele ja alalistele residentidele ainult soovituslik.

«Kui Eesti kuulub samasse õigusruumi kui Põhjamaad, siis peaks ka meie valitsus käituma samamoodi. See tähendab: piirama ja ennetama tegelikke viiruskoldeid kodumaal, mitte karistama oma riigi kodanikke välismaal käimise eest kohustusliku karantiiniga, olgu see siis leevendatud vormis või mitte,» märkis firma.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles