Eamets: me ei eristu eelarvedefitsiidiga teistest Euroopa riikidest (7)

Brita-Maria Alas
Copy
Kastolatsi, 24.08.2020

Raul Eamets oma Valgamaa kodus Otepää kuplite vahel.

Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Kastolatsi, 24.08.2020 Raul Eamets oma Valgamaa kodus Otepää kuplite vahel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelarvenõukogu esimehe ja majandusprofessori Raul Eametsa sõnul võib laenuraha hooletu käsitlemisega Eestit tabada Portugali või Kreeka saatus. Samuti mängib tema sõnul jätkuvalt madalas riigi laenukoormuses suurt rolli varasemate valitsuste hea töö.

«Tulude ja kulude vahe on väga suur, see miinus sel aastal on kaheksa kuni kümme protsenti olenevalt sellest, millist prognoosi vaadata. Aga selline on pilt kogu Euroopas praegu, nii et me ei eristu väga palju teistest Euroopa riikidest oma järgmise aasta defitsiidiga,» selgitas Eamets «Esimeses stuudios». Tema hinnangul peaks valitsus ülekulutamist piirama siiski plaanitust varem. 

Seda, kuhu laenuraha kulutada, tuleb Eametsa hinnangul hoolega jälgida: «Kui me räägime taristuobjektidest, ka inimkapitali investeerimisest, siis need on aktsepteeritavad, aga kui püüame igapäevaseid kohustusi laenudega katta, siis ootab meid Kreeka või Portugali tee,» ütles ta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles