Muuga sadamas peeti kinni laev, mille meremehed pole 17 kuud puhkust saanud (2)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Muuga sadamas kinni peetud kaubalaev Nord Santiago
Muuga sadamas kinni peetud kaubalaev Nord Santiago Foto: Emsa

Filipiinide lipu all seilav 179 meetri pikkune kaubalaev Nord Santiago peeti Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) nõudmisel Muuga sadamas kinni, kuna laevafirma polnud võimaldanud meremeestele juba 17 kuud puhkust.

Täna peeti EMSA nõudmisel Muuga sadamas kinni kaubalaev Nord Santiago, et korraldada filipiinlastest meeskonnaliikmete vahetus. Laev saabus Muugale 4. oktoobril ning järgmisel päeval külastas laeva EMSA inspektor Jaanus Kuiv, kes on ühtlasi ka Rahvusvahelise Transporditöötajate Föderatsiooni (ITF) esindaja Eestis. Kontrolli käigus selgus, et kuus filipiinlasest meeskonnaliiget on laeval juba alates 2019. aasta 12. maist ning ka nende meretöölepingute pikendused lõppesid tänavu 10. augustil. Ka ülejäänud 12 meremehe töölepingud olid lõppenud augustis, kuid laevafirma polnud leidnud võimalust meeskonnavahetuse korraldamiseks. 

«Kuna tegemist on meretöökonventsiooni jämeda rikkumisega, teavitas ITF inspektor olukorrast laevaomanikku ning veeteede ameti laevainspektoreid,» teatas EMSA oma avalduses. Samuti informeeriti laeva lipuriigi Filipiinide mereadministratsiooni.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles