Kalev Spa taotleb riigilt 12 miljonit eurot laenu

BNS
Copy
Kalev Spa
Kalev Spa Foto: Официальный сайт

Tallinna kesklinnas asuva Kalev Spa operaatorfirma Kalevi Veekeskus taotleb Kredexilt 12 miljonit eurot laenu varasemate laenude refinantseerimiseks.

Kalevi Veekeskuse juht Piret Betlem märkis kirjas kultuuriminister Tõnis Lukasele, et ettevõte on sattunud COVID-19 pandeemiast tingitud piirangute tõttu pankade jaoks riskantsesse sektorisse.

Veekeskuse soov on seoses pandeemiaga ja jätkusuutlikuma finantsplaaniga vähendada praegust igakuist laenumakset, aga kuna kulutusi pole märkimisväärselt võimalik vähendada, on ettevõtte sunnitud üle vaatama oma tulupoole.

Betlem märkis, et vajadusel on Kalevi Veekeskus valmis tõstma hindu või äärmisel vajadusel sulgema Põhja-Eesti ainukese 50-meetrise basseiniga ujula.

Samuti tõi ettevõtte juht välja, et Soomes on veekeskustel ja ujulatel riiklik dotatsioon, sest tema sõnul on ilma selleta keeruline ja isegi võimatu taolist objekti ära majandada.

«Paari lähiaasta tulevik ei vasta algsele äriplaanile juba seoses halveneda tõotavate laenutingimustega, mainimata COVID-19-st tingitud piiranguid ja välisturistidest külastajate puudumist,» sõnas ta.

Kalevi Veekeskuse omanikud on Jaan Manitskile kuuluv Grenster OÜ ja Eesti Spordiselts Kalev MTÜ. Mullu tegi ettevõte ligi 4,5 miljonit eurot käivet ja jäi 437 000 euroga kahjumisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles