Koroonamõju merel: luksuslikud ristluslaevad jõuavad romulasse (8)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Türgis Izmiris asuvas Aliaga laevaromulas on alustatud kolme Soomes valmistatud luksusliku kruiisilaeva lammutamist. Droonifotol paremalt alates: Imagination, Fantasy ja Inspiration.
Türgis Izmiris asuvas Aliaga laevaromulas on alustatud kolme Soomes valmistatud luksusliku kruiisilaeva lammutamist. Droonifotol paremalt alates: Imagination, Fantasy ja Inspiration. Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS

Reuters avaldas droonifotod Türgis Izmiris asuvast Aliaga laevaromulast, kus on lammutusele võetud kolm 1990-ndatel aastatel Soomes ehitatud luksuslikku kruiisilaeva. 

Koroonapandeemiast põhjustatud reisipiirangud ning järgnenud muutused inimeste reisimisharjumustes on tekitanud suurtele laevakruiisioperaatoritele miljarditesse eurodesse ja dollaritesse ulatuvaid kahjusid. Lõviosa maailma lõbusõidulaevastikust seisab endiselt ankruplatsidel ja sadamates ning ei ole teada, mis ulatuses ja millal ristlusreisid taastuvad. 

Kadunud hiilgus. Suured ristluslaevad lammutatakse käsitööna ning müüakse tükkidena taaskasutusse või tooraineks. Ühe laeva lammutamine kestab kuni pool aastat.
Kadunud hiilgus. Suured ristluslaevad lammutatakse käsitööna ning müüakse tükkidena taaskasutusse või tooraineks. Ühe laeva lammutamine kestab kuni pool aastat. Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles