Homne sihtnumbrite muudatus toob pakid inimestele lähemale

Tarbija24
Copy
Valga Maxima XX ees olev Omniva pakiautomaat



Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Valga Maxima XX ees olev Omniva pakiautomaat Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Parema postiteenuse osutamiseks muutab alates homsest valik Tallinna ja Pärnu linna sihtnumbreid. Tallinna linnas muutuvad teatud sihtnumbrid Kesklinna, Põhja-Tallinna, Kristiine, Haabersti, Mustamäe, Lasnamäe, Pirita, Nõmme linnaosades. Pärnu linnas muutuvad sihtnumbrid osadel aadressidel, mis asuvad Kodara, Savi, Supeluse ja Villa tänavatel. Muudatus puudutab eelnimetatud piirkondade elanikke, kuid ka neid, kes soovivad nimetatud piirkondadesse kirju või pakke saata.

Sihtnumbrite osalisel muutmisel ja kaasajastamisel lähtub Eesti Post kaasaegsest linnaplaanist ja postiasutuste paiknemisest. Kuna saadetised jaotuvad postiasutuste vahel sihtnumbrite alusel, siis varasemalt võisid kirjad ja pakid jõuda kliendi jaoks ebamugavalt kaugel asuvasse postkontorisse. 1. oktoobrist jõustuv muudatus tagab selle, et sihtnumbrid viiakse postkontorite paiknemisega kooskõlla ja edaspidi saavad kliendid kõigiks postitoimetusteks kasutada endale lähimat postkontorit.

Konkreetsete aadressidega, mille sihtnumber alates homsest muutub, saab tutvuda Omniva kodulehel.

Inimesi ja asutusi, kelle sihtnumber muutub, teavitas Eesti Post sellest juba augustis, et neil oleks võimalus antud informatsiooni aegsasti jagada kõigiga, kes muutuvatele aadressidele saadetisi edastavad. Õige sihtnumber kirja ja paki peal tagab, et saadetis jõuab õigeaegselt saajani. Kui saadetud kirjal on pärast 1. oktoobrit vana sihtnumber, siis ei ole võimalik tagada selle õigeaegne jõudmine saajani. Kui saadetud pakil on pärast 1. oktoobrit vana sihtnumber, siis see väljastatakse endisest elukohajärgsest postkontorist, mis ei pruugi olla kliendile lähim.

Hetkel kehtivaid sihtnumbreid on aadressipõhiselt võimalik vaadata Omniva kodulehelt sihtnumbri otsingust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles