Euroopa kohus lubab Airbnble päitsed pähe panna

Liina Laks
Copy
Pariisi vaade: Euroopa kohus otsustas, et Prantsusmaa võib Airbnb-korteritega äritsemist piirata, otsusel võib olla laiem mõju tervele Euroopale
Pariisi vaade: Euroopa kohus otsustas, et Prantsusmaa võib Airbnb-korteritega äritsemist piirata, otsusel võib olla laiem mõju tervele Euroopale Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Eile otsustas Euroopa kohus, et Pariis võib piirata Airbnb korterite levikut – sellel otsusel on mõju tervele Euroopale.

Euroopa kohus otsustas, et Prantsusmaa võib piirata Airbnb tegevust. Täpsemalt tuleb nüüd Prantsusmaal kõikides üle 200 000 elanikuga linnades ja Pariisi lähedastes asulates hankida luba, enne kui Airbnb-kortereid lühiajaliseks üüriks pakkuda tohib, refereerib Manager Magazin.

Kaks korteriomanikku Prantsusmaal tegid seda ilma litsentsita ning seetõttu nõudsid Prantsusmaa võimud neilt, et nad trahvi maksaksid ning oma korterid pikaajaliselt välja üüriksid. Korteriomanikud läksid Prantsusmaal selle nõude vastu kohtusse, prantsuse kohtunikud palusid omakorda abi Euroopa kohtult, nõnda Euroopa kohtu otsuseni jõutigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles