Gild Arbitrage hindas osaku väärtuse nulli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
null
null Foto: SCANPIX

Riskikapitalifond Gild Arbitrage hindas fondiosaku väärtuseks aastavahetuse seisuga null eurot, kuna fondi kohustused ületavad varasid.

Eelmise aasta juuni lõpus oli Gild Arbitrage osaku puhasväärtus veel 3,3833 eurot.

Kuigi fondi portfelli kuuluvate erakapitalil põhinevate ettevõtete areng oli aasta teises pooles positiivne, ei kaalunud see üles Armeenia varade osas tehtud märkimisväärset allahindlust vastavalt pinnaseuuringute tulemustele ning see tingis koos võlakapitali kõrge kuluga olukorra, kus fondi varade väärtus ei ületa enam võetud kohustusi, selgitas fondi haldav GA Fund Management.

Armeenia varade väärtust hindas fond alla enam kui üheksa miljoni euro võrra.

Gild Arbitrage'i kohustused ületavad aastavahetuse seisuga varasid 0,8 miljoni euroga. Fondi varade koguväärtus on 18,32 miljonit eurot ning võlakohustuste kogumaht 19,10 miljonit eurot. Pool aastat varem hindas fond oma varade väärtuseks 25,06 miljonit eurot.

Lähitulevikus alustab fondijuht läbirääkimisi võlakirjaomanike, audiitorite ning finantsinspektsiooniga, et selgitada praeguse varade hindamisega tekkinud olukorra mõjusid ja kindlustada fondi varade väärtuse parim säilimine ning fondi võimekus vajalike investeeringute tegemiseks ja varadega tegevuste läbi viimiseks, kirjutab fondijuht Tõnu Pekk investoritele saadetud ülevaates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles