Tootjahinnad langesid augustis aastaga 2,2 protsenti

BNS
Copy
Tööstus. Foto on illustreeriv.
Tööstus. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis augustis võrreldes juuliga 1,1 protsenti ja langes võrreldes eelmise aasta augustiga 2,2 protsenti.

Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas tootjahinnaindeksit juuliga võrreldes eelkõige hinnatõus elektrienergiaga varustamises. «Suur mõju oli ka kala- ja lihatoodete ning keemiatoodete tootmise hinnalangusel,» lisas Šokman pressiteates.

Mulluse augustiga võrreldes mõjutas indeksit enim hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises, elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning kütteõlide tootmises. Mõju avaldas ka hinnatõus metalltoodete ja tekstiilitootmises.

Ekspordihinnaindeks suurenes juuliga võrreldes 0,5 protsenti. Kõige rohkem tõusis elektrienergia ning kummi- ja plasttoodete hind. Enim langes puittoodete, naftasaaduste ning põllumajandussaaduste hind. Võrreldes eelmise aasta augustiga langes ekspordihinnaindeks 5,8 protsenti.

Impordihinnaindeks suurenes juuliga võrreldes 0,3 protsenti. Keskmisest enam tõusis elektrienergia, nahktoodete ja jalatsite ning toormetsa hind, langes aga naftasaaduste, ehitusmaterjalide ning kalatoodete hind. Võrreldes mulluse augustiga langes impordihinnaindeks 5,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles