Raasukese lahkumine Luminorist jahmatas pangandusringkondi (4)

Copy
Erkki Raasukese sõnul vajab Luminor pank edasi arenemiseks teistsuguse tausta ja kogemustega juhti kui tema.
Erkki Raasukese sõnul vajab Luminor pank edasi arenemiseks teistsuguse tausta ja kogemustega juhti kui tema. Foto: Sander Ilvest

Eile tabas üllatus kahe Euroopa riigi pangandust. Eestlastele tuli kui välk selgest taevast teade, et Luminori selle asutamisest juhtinud Erkki Raasuke lahkub aastavahetusel ametist. Austerlastele tuli samasuguse üllatusena, et 24 aastat Erste Groupis töötanud Peter Bosek, kes vastutab bilansimahult Swedbankile veidi alla jäävas kontsernis jaepanganduse eest ja on Erste Banki tegevjuht, asub hoopis pisikese Baltimaade panga etteotsa.

Luminor teatas, et Raasuke on otsustanud panga muutumisprotsessi järgmise etapi eel lahkuda, kuid jääb ametisse aasta lõpuni, et tagada sujuv üleminek. «Oleme Luminoris jõudnud niikaugele, et meie arengu kaks esimest etappi on lõpusirgele jõudmas,» ütles Raasuke Postimehele. «Panga piiriülene ühendamine, uue tegevusmudeli juurutamine, bilansi kordategemine ja tugeva rahastamispositsiooni saavutamine on tänaseks suuresti tehtud. Aga need on olnud paljuski sissepoole suunatud tegevused.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles