Purjelaudurid kihutasid tormituules üle 80-kilomeetrise tunnikiirusega

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Eesti kiireim naispurjelaudur Kristel Kaubi tormisel päeval Häädemeeste rannas
Eesti kiireim naispurjelaudur Kristel Kaubi tormisel päeval Häädemeeste rannas Foto: Toomas Kasenurm

Neljapäeval puhunud tugev loodetuul andis Pärnu purjelauduritele hea võimaluse kiirusrekordeid ületada. Häädemeeste laidude vahelisel siledal veel murdusid mitmed senised kiirusrekordid, maksimaalseks kiiruseks saavutati 82 kilomeetrit tunnis.

Purjelaua kiirussõidu eestvedaja Eestis Jüri Kaldoja ütles, et Häädemeestel olid täna rekordite püstitamiseks ideaalsed tingimused. 

«Tuul puhus mujal Eestis ka, aga selle tuulesuunaga on Häädemeestel kõige parem. Sellist ideaalset tingimust pole ma enne veel Eestis näinud,» rääkis Kaldoja. Päeva parima tulemuse saavutas pärnakas Toomas Kasenurm, kelle 10 sekundi keskmiseks kiiruseks tuli 76,2 kilomeetrit tunnis ning maksimaalseks hetkeliseks kiiruseks 82 kilomeetrit tunnis. Tristen Erik Kivi 10 sekundi keskmine oli 75,9 kilomeetrit tunnis ning kolmandaks jäi täna Aivo Prükk kiirusega 74,6 kilomeetrit tunnis. 

Naiste tipptulemuse sõitis välja Kristel Kaubi, kelle 10 sekundi keskmine oli 64,47 kilomeetrit tunnis ning maksimaalne 72.

Tuule tugevus Häädemeestel oli 15 meetrit sekundis, puhangud küündisid 20 meetrini sekundis. 

Kiirussõit on purjelaudurite ja lohesurfajate võistlusala, mida iga osaleja saab harrastada talle sobival ajal ja kohas. Vastavalt kalibreeritud GPS-seadmega salvestatud kiirused tuleb laadida kiirussõidu veebikeskkonda ning kui andmed esmase kontrolli läbivad, moodustub neist edetabel. Hooaja parim selgitatakse välja läbi kogu hooaja kestva virtuaalse GPS-võistluse ning konkreetsel päeval toimunud ühepäeva kiirussõidu tulemuse keskmistena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles