Apple avalikustas uue Apple Watchi ning ka selle odavama versiooni

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
Uus Apple Watch Series 6.
Uus Apple Watch Series 6. Foto: Apple

Tehnikagigant Apple andis eile pressikonverentsi, kus tähelepanu keskmes olid eelkõige nutikellad. Apple tutvustas uut lipulaeva Apple Watch Series 6 ja odavamat Apple Watch SEd.

Apple Watch Series 6 on oma vanema venna Series 5ga võrreldes kõiges parem – uus tervisesensor võimaldab täpsemat terviseparameetrite jälgimist igas mõttes. Suurim lisa on verehapnikku mõõtev sensor, mis suudab 15 sekundiga näidata veres oleva hapniku kontsentratsiooni. Antud sensor oli varem ka Samsungi seadmetes, kuid erinevate riikide regulatsioonide ning terviseseadmete sertifitseerimisnõuete tõttu ei saanud firma pakkuda sama funktsionaalsust kõikides regioonides. Kas Apple suudab vastata kõigile nõuetele ja seeläbi pakkuda verehapniku mõõtmist kõigil oma turgudel, ei ole veel selge.

Apple Watch Series 6 hinnaks Ameerika Ühendriikides tuleb 399 dollarit nagu ka eelmiste Apple'i nutikellade puhul.

Apple Watch SE.
Apple Watch SE. Foto: Apple

Nagu ka Apple'i populaarseim telefon iPhone SE, Apple Watch SE on peaaegu võrdväärne oma suure vennaga, kuid siiski mõnede puudustega. Nimelt on Apple Watch Series 6 sees uhiuus S6 protsessor ja verehapniku mõõtmiseks mõeldud sensor, siis Apple Watch SE kasutab eelmise põlvkonna, kuid mitte palju aeglasemat S5 protsessorit. Samuti ei ole Apple Watch SE sees kompassi ning seadme ekraan ei põle kogu aeg, nagu on näiteks Apple Watch Series 5 ja 6 puhul.

See-eest on aga nii ekraan kui ka kõik muud sensorid täpselt samad nagu ka Series 6 nutikellal, kuid Apple Watch SE lõpphind on üle saja dollari odavam – Ameerika Ühendriikides tuleb selleks 279 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles