Rail Baltic asub koostööle Tallinna linnatranspordiga

BNS
Copy
Tallinna tramm.
Tallinna tramm. Foto: Joakim Klementi/Postimees

RB Rail AS, Rail Baltic Estonia OÜ ja Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) sõlmivad neljapäeval TLT trammidepoos koostöökokkuleppe, mille eesmärk on jagada teadmisi eeskätt riigihangete ettevalmistamisel ning teha koostööd ka linnatranspordi ruumilise arenduse, korralduse ja logistika valdkonnas.

«Tallinna Linnatranspordi ASi ja Rail Baltica ühiste eesmärkide saavutamise seisukohast on vajalik nii seniste kompetentside jagamine kui ka tuleviku transpordivõimaluste ühine arendamine,» sõnas TLT juhatuse esimees Deniss Boroditš. «Keskkonnasõbralik ja sujuv transport peab arvestama taristu sobivusega ning kõigi ühistranspordi kasutajate võimalike vajadustega.»

Ta lisas, et kui juba projekti planeerimisfaasis tehakse sisulist koostööd ja jagatakse kompetentse, siis on ka projektide tulemus efektiivsem ning saab vastata kõigi poolte ootustele, mistõttu on koostöölepe tänasel päeval väga tähtis.  

«Rail Baltica on kolme Balti riigi ülene ja suurim taristuprojekt regioonis viimase saja aasta jooksul,» ütles RB Raili Eesti filiaali direktor Aivar Jaeski. «See tähendab, et me saame TLTle anda edasi parima kogemuse, mida oleme näiteks hangete läbiviimisel, aga ka ehituse, planeerimise ja digitaliseerimise valdkonnas saanud.»

Koostöökokkuleppest saadav kasu on poolte kinnitusel igal juhul vastastikune, kuna Tallinna Linnatransport on Rail Balticat rajava ja haldava ettevõtte koostööpartner Ülemiste terminali rajamisel ning Tallinna lennujaama ühendamisel kogu linna transpordisõlmega. 

«Rail Baltica projekti raames ongi Tallinna linnas valminud trammitee pikenduse projekt, millega ühendati Tallinna lennujaam olemasoleva trammiteega,» kirjeldas Jaeski tehtud ja eesseisvaid töid. «Töös on ka Tallinna reisisadamaga trammiühenduse loomine Rail Baltica fondide abil.»

«RB Ülemiste ühisterminalist saab pealinna olulisemaid transpordisõlmi, mille ühendamisel Tallinna linna teiste asumitega on tähtis roll ka Tallinna Linnatranspordil,» lisas Rail Baltic Estonia OÜ juhatuse esimees Tõnu Grünberg. «Sõlmitav koostööleping paneb aluse selleks, et ühistransport oleks tulevikus regionaalsel ja rahvusvahelisel tasandil omavahel tõhusalt integreeritud.»

Veel jagavad ettevõtted edaspidi koostöölepingu raames kogemust ja potentsiaali, mille rakendamine on eduka koostöö suureks eelduseks. Juba välja toodud teadmiste jagamisele riigihangete ettevalmistamisel ja läbiviimisel on Rail Balticat rajaval ja haldaval ettevõttel kogemusi keskkonnasäästliku infrastruktuuri rajamisel, kaubalogistika planeerimisel, intelligentsete transpordisüsteemide rajamisel ning samuti omavad nad väärtuslikke kontakte ehitus- ja tehnikasektoris.

Lisaks neljapäeval sõlmitavale koostöökokkuleppele TLTga on RB Railil sarnases vormis koostöö veel maanteeametiga ning ettevõtte Läti filiaalil mitme sealse mittetulundusühinguga, kellega koos arendatakse kiiremat ja modernsemat ning keskkonna- ja kliendisõbralikku raudteed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles