Ossinovski siseneb kosmeetikaärisse

BNS
Copy
Oleg Ossinovski Skinest Group ostis Läti kosmeetikafirma Dzintars varad ja lubab tootmise uuesti käivitada.
Oleg Ossinovski Skinest Group ostis Läti kosmeetikafirma Dzintars varad ja lubab tootmise uuesti käivitada. Foto: Liis Treimann

Oleg Ossinovski tööstuskontsern Skinest Group sõlmis esmaspäeval ostulepingu pankrotistunud Läti kosmeetika- ja parfümeeriaettevõtte Dzintarsi varade omandamiseks.

Ligi aasta eest seiskunud tootmine on kavas uuesti käivitada ja hulgaliselt töökohti taastada juba oktoobris, teatas Skinest Group.

«Meil on üks ja ainuke eesmärk - päästa legendaarne kaubamärk, taastada tootmine ja muuta Dzintars uuesti edulooks, mille üle kogu Läti saab uhkust tunda,» ütles Skinest Groupi omanik Oleg Ossinovski pressiteates.

«Suured tööstusettevõtted on ajalooliselt majanduse selgroog ning nende edukas toimimine on ühe riigi jaoks oluline nii pragmaatiliselt kui ka emotsionaalselt,» ütles ta ja lisas, et enam kui 170-aastase ajalooga Dzintars on Läti üks rahvusliku uhkuse sümbolitest.

«Inimesed, ja seda kaugeltki mitte ainult Lätis, ootavad, et Dzintars tuleks tagasi ja ta tuleb. Ettevõte on tänasest heades kätes ja meil on piisavalt kapitali, et tagada arenguks kõik vajalikud investeeringud,» kinnitas Ossinovski, kelle sõnul on ettevõtte toodete hulgas mitmeid, mida võib julgelt pidada oma klassis maailma tippu kuuluvateks. 

Dzintarsi varad omandanud SIA Ritrem kuulub Skinest Groupi koosseisu läbi oma emafirma, Daugavpilsi veduriremondi tehase.

Skinest Group on tööstuskontsern, kuhu kuulub üle 50 ettevõtte 15 riigis. Lätti on kontsern investeerinud üle 40 miljoni euro ja annab riigis tööd enam kui 800 inimesele.

Muu hulgas tegeleb kontsern vagunite ja vedurite tootmise ning raudteede ehitusega, arendab tuule-, päikese- ja hüdroelektrijaamu, elukondlikku kinnisvara ja golfiväljakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles