Oleg Sõnajalg: tuulik pole äpp, mida on lihtne kopeerida

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Oleg Sõnajala sõnul on aluslepinguga kokku lepitud, et Hiina riigifirmaga kahasse rajatav ühisettevõte ei saa õigust tulla Eesti või Euroopa turule.
Oleg Sõnajala sõnul on aluslepinguga kokku lepitud, et Hiina riigifirmaga kahasse rajatav ühisettevõte ei saa õigust tulla Eesti või Euroopa turule. Foto: Sander Ilvest

Maailma suurim laevanduskonglomeraat Chinese State Shipbuilding Corporation (CSSC) hakkab tootma Oleg ja Andres Sõnajala juhtimisel arendatud Eleoni viie- kuni kuuemegavatiseid tuulikuid, milliseid on Hiinas juba tuhatkond ette müüdud.

Kolm kuud tagasi sõlmis Eleon Hiina riigifirmaga lepingu pikaajaliseks strateegiliseks koostööks, millega asutatakse ühisettevõte. Möödunud nädalal pandi paika Eleoni uue tuulikutüübi tehnilised parameetrid, sertifitseerimise ja finantseerimise põhimõtted ja ajakava.

Järgmise põlvkonna tuulikute võimsus hakkab olema viis kuni kuus megavatti, tiiviku läbimõõt 156 kuni 175 meetrit ja torni kõrgus 134 kuni 175 meetrit. Kuigi uut tüüpi tuulikud jõuavad turule alles järgmise aasta neljandas kvartalis, on neid Eleoni teatel Hiinas juba üle 1000 eksemplari ette müüdud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles