Järgmine Androidi versioon keskendub pisidetailidele

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
Foto: BECK DIEFENBACH / REUTERS

Androidi operatsioonisüsteemi looja Google ei ole kunagi oma uuendusi sellise kindla regulaarsusega välja toonud nagu tema põhikonkurent Apple. Tänavu püüab tehnikagigant seda parandada, muutes uuendusprotsessi oma partnerite jaoks sujuvamaks ning lisades ka pisiparandusi Androidi operatsioonisüsteemi.

Alates eelmisest Androidi versioonist otsustas Google lõpetada versioonide nimetamise magustoitude järgi (Cupcake, Donut, Eclair) ning läks üle tavalistele numbritele. Android Q muutus Android 10-ks ning Android R on tänavu ilmunud Android 11.

Uus jutumullide süsteem muudab vestluste pidamist palju lihtsamaks.
Uus jutumullide süsteem muudab vestluste pidamist palju lihtsamaks. Foto: Google

Antud operatsioonisüsteemi disaini pole juba aastaid muudetud – seda on vaid lihvitud ning parandatud. Üheks suuremaks muutuseks on jutumullide süsteem – nüüd peaks see töötama palju laiema äpivalikuga. Lisatud on ka natiivne ekraanisalvestusfunktsioon, parandatud on teadeteriba funktsionaalsus ja muusikat kuulates ei ole enam näha lukustusekraanil albumi pilti. Lisaks kõigele on ära võetud 4 GB videosuuruse piirang ning AndroidAuto tugi on nüüd palju parem.

Need uuendused on väikesed, kuid mõnedele kasutajatele üliolulised. Lisaks neile on veel pisemaid muudatusi, kuid ülalmainitud on neist kõige suuremad.

Android 11 saavad eelkõige Google Pixel telefonide kasutajad, alates Pixel 2-st kuni hiljuti ilmunud Pixel 4a-ni. Järgmised on Xiaomi Mi 10 ja Mi 10 Pro, OnePlus 8 ja 8 Pro, Realme X50 Pro ja Oppo Reno 3, Find X2 ning Find X2 Pro. Teised telefonitootjad lasevad uuenduse välja järgnevate kuude jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles