Naissaare sadamas sildus sajandi suurim kaubalaev

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Kaubalaev sildumas Naissaare sadamas
Kaubalaev sildumas Naissaare sadamas Foto: Erakogu

Hiljuti süvendatud ja rekonstrueeritud Naissaare sadam võttis üle aastakümnete taas vastu esimese kaubalaeva. Laev tõi saarele ehitusmaterjale.  

Nõukogude perioodil suletud sõjasadam ning pärast seda aastakümneteks unustusse jäänud väikelaevasadam rekonstrueeriti eelmisel aastal tänapäevaseks mitmefunktsiooniliseks sadamaks, mis lisaks hobialustele ning reisilaevadele suudab vastu võtta ka väiksemaid kaubalaevu. 

Kaubalev Jolie Naissaare sadamas
Kaubalev Jolie Naissaare sadamas Foto: Erakogu

Täna sildus Naissaare sadamas Soome lipu all seilav kaubalaev Jolie. Väiksema klassi kaubalaeva sisenemine väikesaare sadamasse sai võimalikuks tänu AS Saarte Liinid eestvedamisel süvendatud ja korrastatud sadamale. Saarte Liinide teatel süvendati sadama sissesõidutee ja sadamabassein nelja meetrini, mis võimaldab teenindada ka Jolie tüüpi kaubalaevu, kui nad ei ole just täislastis. 

Postimehele teadaolevalt tõi kaubalaev Naissaarele paarsada tonni ühe maja ehitamiseks vajalikke detaile, sealhulgas tänavasillutise kive. Kuna Naissaare ja mandri vahel ei ole regulaarset parvlaevaliini, peavad saare elanikud ning suvitajad oma tarbeks vajalikud kaubad, sealhulgas ehitusmaterjali, saarele toimetama oma korraldatud veetranspordiga. 

Kaubalaev Jolie Naissaare sadamas 9. septembril 2020
Kaubalaev Jolie Naissaare sadamas 9. septembril 2020 Foto: Naissaare sadama veebikaamera
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles