Lihatööstuse juht: lihavaba liha pole tont, mida karta (14)

Copy
HKScan Baltikumi juht Anne Mere uue logistikahoone ehitusplatsil. Eelmisel nädalal pandi tervet Baltikumi teenindavale keskusele nurgakivi.
HKScan Baltikumi juht Anne Mere uue logistikahoone ehitusplatsil. Eelmisel nädalal pandi tervet Baltikumi teenindavale keskusele nurgakivi. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kui hakkab paistma, et taimne liha võiks Eesti turul hästi peale minna, tahavad ka traditsioonilised lihatööstused oma tüki hammustada, ütles Rakvere lihatööstuse omanikfirma HKScan Baltikumi juht Anne Mere intervjuus Kuku raadio saatele «Majandusruum».

«Esiteks, lihavaba liha pole mingi tont, mida karta,» lausus Mere, kui ajakirjanikud temalt küsisid, mida ta arvab alternatiividest tavalistele lihatoodetele. «Ma söön hea meelega köögiviljakotlette. Ma ei mõtle neist kui alternatiivist lihale, mulle lihtsalt meeldivad need.»

Ta selgitas, et suure toidutööstusettevõttena jälgivad nad igapäevaselt, kas ja mis toodetele on Eestis ja Baltikumis turgu. «Kui tundub, et seal (taimse liha äri-toim) on potentsiaali, siis me tahame kaasa lüüa. Samas on praegu väga raske ennustada, kui suureks see äri läheb,» lisas ta.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles