Tööandjad lasid teises kvartalis lahti 131 protsenti rohkem töötajaid kui mullu

BNS
Copy
Õngitsuskirjades olevad viited viivad võltsitud veebilehele, mis on näiliselt sarnane panga päris kodulehega. Foto on illustratiivne.
Õngitsuskirjades olevad viited viivad võltsitud veebilehele, mis on näiliselt sarnane panga päris kodulehega. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavu teises kvartalis võeti tööle 39 540 inimest ja lahkujaid oli 50 184, seejuures kasvas tööandja algatusel lahkunute arv mullusega võrreldes 131 protsenti 12 493 inimeseni.

Teises kvartalis oli Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides 8088 vaba ametikohta, mida on 28 protsenti vähem kui eelmisel aastal samal ajal, teatas statistikaamet. 

Statistikaameti analüütiku Argo Tarkiaineni sõnul moodustas vabade ametikohtade määr ametikohtade koguarvust 1,3 protsenti. «Kõikidest vabadest ametikohtadest 47 protsenti olid avalikus sektoris. Kõige kõrgem vabade ametikohtade määr oli avaliku halduse ja riigikaitse tegevusalal 2,7 protsendiga ning madalaim mäetööstuses 0,5 protsendiga,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles