Iirimaa veeohutusühing tahab keelata täispuhutavad rannamänguasjad

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Täispuhutav rannamänguasi on üks enamlevinud põhjustest, mistõttu inimesed suvel supelrandades uppumisohtu satuvad.
Täispuhutav rannamänguasi on üks enamlevinud põhjustest, mistõttu inimesed suvel supelrandades uppumisohtu satuvad. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Iirimaa veeohutusühing Water Safety Ireland tegi ettepaneku keelustada supelrandades levinud täispuhutavad ujumismänguasjad ja teised veesõiduks mitte ette nähtud ujuvvahendid, kuna nendega seotud hädaabikutsete hulk on viimastel aastatel kasvanud. 

Iirimaa veeohutusühingu tegevjuht John Leech ütles, et niinimetatud «täispuhutavate suvevahenditega» satub järjest enam hätta nii lapsi kui täiskasvanuid. 
«Neid võib iseloomustada kui tapjaid või ohtlikke mängupaate,» märkis Leech ettepanekus keelata sedalaadi ujuvvahendite kasutamine kõigis Iirimaa randades. Ta usub, et kohalike omavalitsuste ja randu haldavate organisatsioonide koostöös suudetakse keeld kehtestada, mitmed võimuesindajad on Leechi taotlusega juba ka nõustunud. 

Täispuhutavate madratsite ja teiste suplemisel kasutatavate kergete rannamänguasjade probleemiks on, et nad triivivad napi süvise tõttu väga kiiresti allatuult ning kui rannas juhtub olema maatuul, võib tuul ujuvvahendi koos inimesega vaid paari minutiga kaldast ohtlikku kaugusse kanda. Sarnaseid juhtumeid on rannavalvurid pidanud lahendama ka Eesti randades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles