Vantaa linnapea: lennujaamaga seotud 10 000 töökohta on ohus

PM Majandus
Copy
Helsingi lennujaam.
Helsingi lennujaam. Foto: Sander Ilvest

Kuni 10 000 Helsingi lennujaamaga seotud töökohta on ohus, ütles Vantaa linnapea Ritva Viljanen.

Eelmisel nädalal teatas riiklik lennufirma Finnair kavatsusest koondada ligi tuhat töökohta, mõni aeg hiljem andis lennuteenindusfirma Swissport Finland teada, et plaanib kuni 700 töötaja koondamist, kirjutab Yle.

Viljanen märkis, et mitmed teised lennujaamas töötavad ettevõtted, sealhulgas riiklik lennuliiklusteenindus Finavia, on viimasel ajal saatnud palgata puhkusele või koondanud töötajaid.

Linnapea sõnul on Vantaa linn alustanud endistele Finnairi töötajatele toetuspaketi väljatöötamisega, Viljaneni arvates on riigi suurima lennujaama mured riikliku tähtsusega probleem, mida peaks lahendama Soome riigi toel.

Meetmepakett peaks aitama hiljuti töötuks jäänutel leida uued töökohad või koolitusvõimalused tööjõubüroo TE ja (piirkondlike majandusarengu) ELY-keskuste abiga.

Vantaa linnal on plaanis moodustada töörühm, mis tegeleks probleemidega, millega Soome suurim lennujaam silmitsi seisab.

Ritva Viljaneni sõnul mõjutavad lennujaamaga seotud probleemidd kogu Helsingi ja Uusimaa piirkonda.

«Seetõttu peaks lennujaam saama riigilt vastavat toetust. Meie põhiline sõnum on, et koroonakriisi taastamispaketiga peaks toetama valdkondi, kus probleemid on kõige suuremad, ning kohti, mis tagavad Soome kiire taastumise pandeemiajärgsel ajastul,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles