Maksuametist lahkuvale Valdur Laidile otsitakse mantlipärijat

PM Majandus
Copy
Maksu- ja tolliamet.
Maksu- ja tolliamet. Foto: Dmitri Kotjuh

Riigisekretär kuulutas välja avaliku konkursi maksu- ja tolliameti peadirektori ametikoha täitmiseks. Praegune juht Valdur Laid lahkub ametist 15. septembrist ja siirdub erasektorisse.

Huvitatud isikud saavad dokumendid saata tippjuhtide valikukomisjonile hiljemalt 28. septembril, teatas riigikantselei. Uue juhi nimetab viieks aastaks ametisse rahandusminister Martin Helme.

Maksu- ja tolliameti peamised ülesanded lähiaastatel on tänapäevaste maksukogumise lahenduste ja e-teeninduse keskkondade täiustamine, ausa konkurentsi ja kestliku maksubaasi kindlustamine, seda eriti majanduskriisi olukorras, ning vabatahtliku maksutahte ja tollikuulekuse suurendamine.

Kandidaadil peab olema kõrgharidus, vähemalt kolmeaastane juhtimiskogemus, inglise keele oskus vähemalt B2 tasemel. Eelistatakse kandidaati, kellel on suure teenuspõhise organisatsiooni eduka juhtimise kogemus, hea arusaam infosüsteemide ja e-teenuste arendamisest ja toimimisest ning teadmised või kogemused maksude või tolli valdkonnast ja järelevalvest.

Kandidaadilt eeldatakse ka riigisaladusele juurdepääsu loa olemasolu või valmisolekut selle taotlemiseks.

Valdur Laid töötas maksu- ja tolliameti peadirektorina 2017. aasta juunist, juuli alguses teatas ta, et lahkub ametist eelkõige kahel põhjusel: oluline osa temale hingelähedasest tööst oli valmis saamas ning teisalt tundis ta, et oskab paremini panustada ja juhina väärtust luua organisatsioonis, kus on selged ärilised eesmärgid.

Laid leidis, et tema järglasele võiksid maksukuulekuse kasvatamisel edu tagada maksutahte tõstmine läbi teenuste lihtsaks ja mugavaks tegemise ning tõhus järelevalve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles