Koroonahirm seiskas piiriülese merematkamise

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Päike EST555 üksi Visby sadamas. 
Päike EST555 üksi Visby sadamas. Foto: Arvi Kink

Sadamates kehtivate piirangute ja üleilmse reisimise ebamäärase tuleviku tõttu katkestas ettevõtjast purjetaja Arvi Kink oma augusti alguses alustatud ümbermaailmareisi.

Nelja nädalaga purjetas Kink läbi seitsme riigi vete, käis kümnes sadamas ega pääsenud kuskil koroonaga seotud sekeldustest. Saksamaast kaugemale rändur seekord ei jõudnud, kuid ka kodusel Läänemerel on olukord tema sõnul tundmatuseni muutunud. Poola, Saksa, Taani ja Rootsi sadamates oli Kingu jaht Päike EST555 sageli ainus. Rohkem kui kümne aasta jooksul kapten Mati Sepa meeskonnas Läänemere risti-põiki läbi triikinud võistluspurjetajale oli üksi sadamas seismine uus kogemus. Kogu reisi jooksul nägi Kink silmapiiril vaid nelja-viit purje ning üksikuid sadamates ööbivaid aluseid. Kaubalaevu näitas AIS-ekraan endiselt, kuid purjekad ja ristluslaevad olid merelt kadunud.

«Koroonamasendusega kaasas käiv bürokraatia on tapnud hobipurjetajate reisihuvi,» kommenteeris Kink. Otsuse maailmareis pooleli jätta tegi ta Saksamaal Rügeni saare Sassnitzi sadamas. Määravaks said ees ootavate riikide piirangute ja karantiininõuete prognoosimatus ning lennuliikluse taastumise selgusetus.

Purjetaja ise koroonasse nakatumist ei karda, kuna põdes haiguse juba varem läbi ega ole ka teistele ohtlik. Koroonaviiruse antikehade taseme kohta oli tal kaasas labori ametlik ingliskeelne tõend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles