Otsus tehtud: Porto Franco saab riigilt 40 miljonit laenu

BNS
Copy
Porto Franco arendus Vanasadama piirkonnas.
Porto Franco arendus Vanasadama piirkonnas. Foto: Tairo Lutter

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks Porto Franco OÜ-le kuueks aastaks investeerimislaenu andmise summas 39,4 miljonit eurot.

Laenu väljastab Kredex. Laenu intress on 12 kuu Euribor pluss 2 protsenti aastas. Lepingutasu moodustab 0,2 protsenti laenulimiidi summast, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Laenulimiit on lubatud kasutusse võtta osade kaupa, iga osa minimaalne suurus on vähemalt viis miljonit ja maksimaalne suurus 15 miljonit eurot. Laen peab olema tagatud teise järjekoha hüpoteegiga kinnistutele, mis asuvad Tallinna kesklinnas aadressil Laeva T6, Laeva 1, Kuunari 1 ja Kai 4.

Porto Franco arenduse kogumaksumus on ligi 200 miljonit eurot, millesse osanikud on panustanud enam kui 100 miljonit eurot.

102 miljonit laenatakse pankade sündikaadilt, mille põhipartner on Euroopa Arengu- ja Rekonstruktsioonipank (EBRD) ja kohaliku laenupartnerina toetab projekti Luminor pank. Neljapäevase valitsuse otsusega sildfinantseerib Kredex EBRD pangalaenu avanemiseks Porto Franco arendust. 

Porto Franco linnakvartalis saab olema pinda enam kui 150 000 ruutmeetrit. Kompleks koosneb kolmest maa-alusest korrusest 1170 kohalise parkimismaja ja kaubanduse üüripindadega ning viiest maapealsest korrusest kaubanduskeskuse, bürookeskuse ja hotelli tarbeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles