Rootsi nimetas OECD juhi kandidaadiks kaubandussõja veterani

PM Majandus
Copy
Euroopa Komisjoni endise kaubandusvoliniku Cecilia Malmströmi sõnul peaks OECD rohkem pühenduma jätkusuutlikkusele, kliimamuutustele ning globaliseerumise headele aspektidele.
Euroopa Komisjoni endise kaubandusvoliniku Cecilia Malmströmi sõnul peaks OECD rohkem pühenduma jätkusuutlikkusele, kliimamuutustele ning globaliseerumise headele aspektidele. Foto: SEBASTIEN ST-JEAN/AFP

Rootsi nimetas Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) peasekretäri kandidaadiks Euroopa Komisjoni endise kaubandusvoliniku Cecilia Malmströmi, kirjutab Bloomberg. President Kersti Kaljulaid on andnud nõusoleku, et tema sobivuse kandidatuuri üle võib arutada.

Ka maailma rikaste riikide klubiks nimetatud OECD 37 liikmesriiki saavad kandidaate üles seada tänasest kuni oktoobri lõpuni, uus peasekretär alustab viieaastast ametiaega järgmise aasta 1. juunist. Juba 2006. aastast ametisolev peasekretär, mehhiklane José Ángel Gurría on teatanud, et rohkem ta praegusele positsioonile ei kandideeri.

Cecilia Malmström, kelle kandidatuur tehakse ametlikult teatavaks homme, ütles intervjuus Bloombergile, et tal on sobivad kogemused, kontaktid ja pühendumus rahvusvahelisele koostööle, mis teeksid temast eduka OECD juhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles