2011. aasta .ee domeenide uuendamiste määr oli 89 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti Interneti SA statistika kohaselt oli Eesti maadomeenide ehk .ee domeenide uuendamise protsent 2011. aasta lõpuks 88,88, Euroopa keskmine vastav näitaja on 78,9 protsenti.

«Euroopa kõrgeimate seas olev näitaja indikeerib, et Eesti ettevõtted ja eraisikud väärtustavad oma domeene. Ehkki domeenide turg on vaba ja on võimalik kasutada ka teisi rahvusvahelisi domeene, on .ee esimeseks valikuks,» kommenteeris statistikat Eesti Interneti SA juhatuse esimees Marek-Andres Kauts.

Võrdluseks värskeimatest avaldatud andmetest võib tuua Euroopa Liidu tunnusdomeeni .eu, mis näitab uuendamisprotsendiks 79 (2010). Eestile kõige lähedasem on Rootsi, kelle uuendamise protsent on 88.

Statistikat avaldavatest registritest on Norra ainuke, kelle määr Eesti näitajast kõrgemal püsib - .no uuendamiste protsent oli registri Norid andmetel perioodil juuni 2010 kuni mai 2011 91. Suurbritannia rahvusdomeeni .uk uuendamiste protsent oli keskregistri Nominet andmetel 69 (2010).

2011. aasta lõpuks oli .ee domeeniregister täitunud ligi 65 500 domeeniga, millest täpitähtedega domeeninimesid oli 1100.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles