Harju Elektri Soome tütarfirma võitis 18 miljoni eurose ühishanke

BNS
Copy
Harju elektri aastaaruanne.
Harju elektri aastaaruanne. Foto: Madis Veltman / Postimees

Harju Elektri kontserni kuuluv Soome tootmisettevõte Finnkumu Oy võitis Järvi-Suomen Energia Oy ja Savon Voima Verkko Oy ühishanke komplektalajaamade tarnimiseks. Lepingu orienteeruv maht on 18 miljonit eurot.

Tarned toimuvad aastatel 2021 kuni 2023 võimalusega lepingu pikendamiseks nelja aasta võrra, teatas Harju Elekter börsile. 

Järvi-Suomen Energia ehitab, hooldab ja arendab Soome järvepiirkonna ligikaudu 27 000-kilomeetrist elektrivõrku. Savon Voima Grupp on Savon Energiaholding Oy sajaprotsendine tütarettevõtja, mida omab 20 omavalitsust. Ettevõtja on üks suurimaid energiateenuste müüjaid Soomes.

Lisaks emaettevõtjale kuulub Savon Voima Gruppi võrguteenuste pakkuja Savon Voima Verkko Oy. Grupi ärivaldkondadeks on elektrienergia jaotus, elektrienergia tootmine ja kaugküte.  

Harju Elektri põhitegevusala on elektrienergia jaotuseks ja ülekandeks vajalike seadmete väljatöötamine, tootmine ja müük. Põhitegevust toetavad lehtmetalltoodete tehas Eestis ning tööstuskinnisvara arendamine ja rentimine. Kontserni kuuluvad tehased Eestis, Soomes, Rootsis ja Leedus.

Finnkumu Oy on Satmatic Oy sajaprotsendine tütarettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles