Veel 15 000 töökohta ohus: turismisektor tahab palgatoetuse jätkamist (6)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse esimees Ain Käpp soovib töötukassa palgahüvitise jätkamist kuni 2021. aasta kevadeni.
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse esimees Ain Käpp soovib töötukassa palgahüvitise jätkamist kuni 2021. aasta kevadeni. Foto: Konstantin Sednev

Pea kõik Eesti turismitööstuse erialaliidud saatsid valitsusele kirja, milles paluvad leida lahendusi, et vältida sügisel massilisi koondamisi.

Peamine ettepanek on taastada töötukassa palgatoetus turismivaldkonnas tegutsevatele ettevõtetele kuni 2021. aasta kevadeni, et vältida suurusjärgus 15 000 inimese koondamist. Mäletatavasti lõppes töötukassa palgahüvitise meede tänavu juulis. «Teame, et erandite lubamine on keeruline, kuid paraku on see ainus võimalus,» märgivad ettevõtted.

Turismifirmad jätkavad, et ehkki mitu makromajandusanalüütikut on andud signaale, et Eesti selle aasta oodatav majanduslangus osutub kevadel arvatust oluliselt väiksemaks – räägitakse miinusmärgiga numbritest 4-10 protsendi vahel –, siis turismimajandusel on prognoosidele vastu panna statistika, mille kohaselt on sissetulekute kukkumine sektoris olnud 50–90 protsenti.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles