Vanemuise suurjuubeli näitus annab võimaluse lavale minna

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kui heita näitusele pilk karaokenurgast, paistab teisest ruumist Jannseni pere (vasakul), fotokollaaž Vanemuise näitlejatest ja lava vähendatud koopia.
Kui heita näitusele pilk karaokenurgast, paistab teisest ruumist Jannseni pere (vasakul), fotokollaaž Vanemuise näitlejatest ja lava vähendatud koopia. Foto: Laila Kaasik

Mööda treppi laulupeomuuseumi kolmandale korrusele astuja leiab vastsel näitusel kõigepealt eest osa perekonnast, kes pani 150 aastat tagasi aluse rahvusliku teatri sünnile. Vasakult esimene on Lydia Koidula. Tema esimese näidendi «Saaremaa onupoeg» esietendamist samas paigas loeb oma alguseks ka Vanemuise teater.

Teatriteemaline püsinäitus «Eesriie üles! Vanemuise teater 150», mille on koostanud kuraatorid Inge Kukk ja Triinu Suumann ning kujundaja Silver Vahtre, kutsub osa saama Eesti vanima teatri teekonnast tänapäeva. Väljapanek tutvustab teatrit selle mitmepalgelisuses ning tõstab esile Vanemuise ja vanemuislaste panuse Eesti kultuurilukku. Kasutatud on nii liikumatuid kui ka liikuvaid pilte.

Väljapanek tutvustab teatrit selle mitmepalgelisuses ning tõstab esile Vanemuise ja vanemuislaste panuse Eesti kultuurilukku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles