Maadevahetuse advokaat: tule, taevas, appi!

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ärimees Tullio Liblik koos saatjaga Harju maakohtus.
Saaremaa ärimees Tullio Liblik koos saatjaga Harju maakohtus. Foto: Mihkel Maripuu

Saaremaa ärimehe Tullio Libliku advokaat Maria Mägi kasutas just seda lasteraamatust «Naksitrallid» tuntuks saanud ja meie praeguse peaministri poolt hoolsalt kasutatud fraasi, et iseloomustada maadevahetuse süüdistust.

Mägi ütles kohtuistungil kaitsekõnes, et Liblik tuleb õigeks mõista. Liblik on kohtu all altkäemaksu andmises endisele keskkonnaministrile Villu Reiljanile ja endisele maa-ameti juhile Kalev Kangurile.

Mägi märkis, et süüdistus on raskesti mõistetav. «Tullio Liblik ei saa süüdistusest üldse midagi aru!» teatas advokaat.

Advokaadi hinnangul pole prokuratuur suutnud tõestada altkäemaksuks läinud summat või muu hüve. Kui Kangur sai süüdistuse hinnangul Libliku kaasabil võimlausel teenida ligi kaheksa miljonit krooni, siis Reiljani altkäemaksu suurus pole määratud. Viimase suuruse kindlaks määramine pole prokuröride hinnangul ka vajalik.

«Süüdistuse järgi lubas Tullio Liblik Kanguril OÜ Mell nimel varjatult investeerida Saarte Investeeringu kaudu 1,8 miljonit krooni, mille tulemusel olevat Kalev Kangur teeninud 7,8 miljonit krooni tulu. Paraku ei nähtu kusagilt, et Kangur oleks selle tulu kätte saanud. OÜ Mell tegi Saarte Investeeringule küll 1,8 miljoni kroonise ettemaksu, kuid plaanide muutumisel vormistati see ümber laenuks ning Saarte Investeering on laenu koos intressidega Mellile tagasi maksnud,» selgitas Mägi.

Prokurörid nõuavad Liblikule kahe aasta ja kuue kuu pikkust vangistust, millest kaks kuud tuleks ka reaalselt vanglas viibida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles