Vitsur: ekspordihinnaindeksi langus on muret tekitav (1)

BNS
Copy
Presidendi majandusnõunik Heido Vitsur.
Presidendi majandusnõunik Heido Vitsur. Foto: Marko Saarm

Presidendi majandusnõuniku Heido Vitsuri sõnul teeb talle muret ekspordihinnaindeksi 6,7 protsendi suurune langus võrdluses eelmise aasta juuliga.

«Kuivõrd nõrga nõudluse tingimustes keegi hinnatõusu ei oota, polnud juuli tootja- ja ekspordihinnaindeksite suuruses midagi ootamatut. Küll aga pakkus teatavat rahulolu see, et töötlevas tööstuses hinnad võrdluses möödunud aasta juuli aga ka selle aasta juunikuuga nii vähe alanesid,» ütles Vitsur BNSile.

Statistikaameti andmetel langes tööstustoodangu tootjahinnaindeks juulis võrreldes juuniga üks protsent ja võrreldes eelmise aasta juuliga 3,4 protsenti.

Võrreldes möödunud aasta juuliga langes ekspordihinnaindeks 6,7 protsenti. Kõige rohkem langes elektrienergia, toormetsa, paberi ja pabertoodete ning tekstiiltoodete hind ning tõusis naftasaaduste, turbatoodete ja põllumajandussaaduste hind.

Võrreldes mulluse juuliga langes impordihinnaindeks 6,1 protsenti. Keskmisest enam tõusis naftasaaduste, keemiatoodete ja elektriseadmete hind, vähenes aga elektrienergia, nahast toodete, jalatsite ja metalltoodete hind.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles