Analüütik: kulla ralli on alles ees (3)

Liina Laks
Copy
Kuld
Kuld Foto: NEIL HALL/Reuters

Kulla hind on viimastel päevadel veidi langenud ja unts kaupleb 1957 dollari taseme juures, kuid osad analüütikud arvavad, et tõeline ralli veel tuleb ja sellel on üks põhjus.

Nii arvab SkyBridge Capital, mis ise kulda hiljuti portfelli kokku ostis, et kulla hind alles hakkab tõusma, vahendab Bloomberg. Põhjusena toob investeerimisfirma välja, et nad prognoosivad suurt valuutade odavnemist ning sellisel juhul oleks kuld hea alternatiiv rahale. «Kui sa mõtled raha väärtuse alanemisele, siis küsimus on selles, mille vastu dollar odavneda võiks ja kui sa siis vaatad maailmas ringi, siis on raske dollarile häid alternatiive leida,» ütles SkyBridge‘i kaasjuht Troy Gayetski. Tema ennustab, et kulla hind võiks tõusta 2200 dollari tasemeni. Lootma SkyBridge peab, sest ettevõttel on kokku 7,4 miljardi dollari väärtuses investeeringuid, millest 3% moodustab kuld. Ettevõte väljus viimati oma kullapositsioonist 2011. aastal ning alles nüüd oseti seda portfelli tagasi.

Raha väärtuse languse prognoosijad toetuvad muuhulgas argumentatsioonile, et praegune suur keskpankade rahatrükk, millega püütakse majandust koroonakriisist välja aidata, tähendab, et kui raha trükitakse triljonite dollarite-eurode kaupa juurde, siis selle väärtus langeb. Valuutade languse peale on spekuleerinud Bloombergi andmetel teisedki.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles