Eesti rallisõitja põllumajandusfirma laiendab haaret

BNS
Copy
Raul Jeets
Raul Jeets Foto: Viljar Voog

Ettevõtja ja rallisõitja Raul Jeetsi suurosalusega põllumajandusgrupp Agron Halduse OÜ ostab taimekasvatuse ja toorpiima tootmise ettevõtte Vardja Masinaühistu (MÜ).

Koondumise eesmärgiks on suurendada Agroni kontserni taimekasvatuse toodangut, tagamaks oma loomade varustatuse loomasöödaga ja võimalikult väike sõltuvus kontsernivälistest loomasöödaga varustajatest, selgub konkurentsiametile esitatud dokumentidest. 

Agroni teatel võimaldab koondumine ühtlasi suurendada toodetava piimamüügi koguseid. Agron on oma äriplaanide tegemisele võtnud aluseks eelduse, et nõudlus toorpiima järele kasvab tulevikus oluliselt. 

Tehingujärgselt hakkab Vardja MÜ kuuluma Agroni kontsernile. 

Agroni ja tema tütarettevõtete põhiliseks tegevusvaldkonnaks on toorpiima tootmine, millele lisaks toodetakse teraviljasaadusi nii loomasöödaks kui ka müügiks. Samuti kuuluvad kontserni kanalad, mille põhitoodanguks on kanamunad.

Lisaks põllumajandussaaduste tootmisega tegelevatele tütarettevõtjatele omab Agron tütarettevõtjat Trebor Agro OÜ, mis omab grupi tootmistegevuseks vajalikke maatulundusmaid. 

Vardja MÜ-lt omandatava ettevõtte põhitegevusalaks on taimekasvatus ja piimakarjakasvatus. Koondumise tulemusena jääb poolte ühine turuosa alla 15 protsendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles