Tallinki reisijate arv vähenes juulis poole võrra

BNS
Copy
Tallinki Baltic Queen. Pilt on illustratiivne
Tallinki Baltic Queen. Pilt on illustratiivne Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Tallink Grupp vedas juulis kokku 617 206 reisijat, mida on 50,2 protsendi võrra vähem kui eelmise aasta samal kuul, kuid enam kui kaks korda rohkem kui selle aasta juunis.

«Eelmisel aastal samal ajal avaldasime juulikuu reisijatearvu uue rekordi, sel aastal on mul hea meel, et saame juulis rääkida vähemalt eelmise kuuga võrreldes rohkem kui kahekordsest reisijatearvu kasvust ning sarnasest reisijatearvust selle aasta jaanuariga ja veebruariga, enne pandeemia algust,» ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene pressiteates.

Ta lisas, et eelolevaks sügistalveks plaane tehes jätkab ettevõte samasuguse lähenemisega nagu suveks valmistudes ning valmistab praegu ette liinide ja liinigraafikute versioone, sõltuvalt pandeemiaolukorra arengutest lähiajal.

Reisijate arv vähenes aastaga kõigil liinidel, enim Eesti-Rootsi liinil 97,7 protsendiga ja Läti-Rootsi liinil 94,3 protsendiga.

Veetud kaubaveoühikute arv vähenes juulis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2,9 protsendi võrra ning kokku veeti kuus kõikidel ettevõtte liinidel 29 108 ühikut kaupa.

Kõige rohkem vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes veetud kaubaveoühikute arv Läti-Rootsi ja Eesti-Rootsi liinidel, vastavalt 85,3 protsenti ja 15,7 protsenti. Neil liinidel oli laevaliiklus juulikuus ja on endiselt reisipiirangute tõttu eelmiste aastatega võrreldes tunduvalt hõredam.

Samas kasvas veetud kaubaveoühikute arv juulikuus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes Eesti-Soome ja Soome-Rootsi liinidel, vastavalt 2,4 protsendi ja 7,1 protsendi võrra.  

Juulikuus veeti reisijate sõidukeid ettevõtte laevadel kokku 118 167, mida on 23,9 protsenti vähem kui mullu samal kuul. Veetud sõidukite arv vähenes kõigil liinidel, enim 97,6 protsenti Eesti-Rootsi liinil ja 88,8 protsenti Läti-Rootsi liinil.

Juulikuus jätkus vähemalt mõningal määral eelmiste aastatega võrreldav laevade opereerimine vaid ettevõtte Tallinna-Helsingi, Muuga-Vuosaari, Paldiski-Kapellskäri ja Turu-Stockholmi liinidel.

Tallinna-Stockholmi ja Helsingi-Stockholmi liinidel oli juulikuus ja on endiselt laevade opereerimine ajutiselt peatatud ning Riia-Stockholmi liinil tegi laev Romantika vaid neli piiratud mahuga erikruiisi Stockholmi, kus pardale võeti vaid kaup ja Läti ametkonnalt eriloa saanud töö tõttu reisijad.

Lisaks ettevõtte tavapärastele liinidele opereeris Tallink Grupp juulikuus mitut uut ajutist liini ning tegi kuu jooksul erireise, mis aitasid reisijate arvu ettevõtte kõrghooajal ja puhkuste tipphooajal mõningal määral kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles