Hollandi lennufirma koondab 5000 töökohta

Copy
Hollandi lennufirma KLM lennukid parkisid koroonakriisi haripunktis Amsterdami Schipholi rahvusvahelise lennujaama lennuväljal.
Hollandi lennufirma KLM lennukid parkisid koroonakriisi haripunktis Amsterdami Schipholi rahvusvahelise lennujaama lennuväljal. Foto: Piroschka van de Wouw/Reuters/Scanpix

Hollandi lennufirma KLM teatas reedel, et koondab koroonaviiruse pandeemiast tingitud enneolematu kriisi tõttu kuni 5000 töökohta.

Air France-KLM kontserni kuuluva firma teatel on kuni 2021. aasta lõpuni tehtavad kärped tohutu kahjumi tõttu hädavajalikud, hoolimata Hollandi valitsuse 3,4 miljardi eurosest päästepaketist.

Kärpest umbes 1500 moodustavad sundkoondamised, 2000 vabatahtlikud lahkumised ja 1500 ajutiste töölepingute mittepikendamine. Kokku töötab firmas praegu 33 000 inimest.

«KLM on enneolematu mastaabiga kriisi küüsis... Eeldatakse, et tee taastumiseni on pikk ja täis määramatusi,» teatas lennufirma.

«See tähendab, et KLM struktuuri ja suurust tuleb tulevatel aastatel rangelt korrigeerida. Seetõttu kaob KLM kontsernist kokku 4500 kuni 5000 töökohta,» märkis lennufirma.

Firma teatel on lennutööstuses valitseva määramatuse tõttu võimalikud ka täiendavad koondamised.

Lennutööstusele on hoobi andnud koroonaviiruse pandeemia ning prognooside järgi ei taastu nõudlus endisele tasemele enne 2023. või 2024. aastat.

KLM teatas neljapäeval 768 miljoni eurosest kahjumist käesoleva aasta esimeses pooles. Reisijate arv kukkus teises kvartalis 95 protsenti, üheksalt miljonilt vähem kui poolele miljonile.

Air France-KLM teise kvartali kahjum oli kokku 2,6 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles