Eesti Tera Ventures sai jaapanlastelt 2 miljonit

BNS
Copy
Jaapani lipp
Jaapani lipp Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti tehnoloogiasektori investeerimisfirma Tera Ventures juhitav riskikapitalifond Tera Ventures Fund II kaasas Jaapani kaubandusettevõttelt ITOCHU Corporation investeeringuna 2 miljonit eurot.

Tera Venturesi asutaja ja partner Andrus Oks märkis, et koostöö ITOCHUga avab siinsetele idufirmadele ukse Aasia turgudele, kuhu varases arengustaadiumis firmad pole veel eriti vaadanud või kuhu pääsemine on olnud väga keeruline.

«Investeering aitab suurendada Tera Ventures Fund II mahtu, lisada meie portfelli uusi kõrge potentsiaaliga idufirmasid ning teha nendesse ettevõtetesse otseinvesteeringuid. Portfelli ettevõtetele loob koostöö ITOCHUga reaalse võimaluse laieneda täiesti uutele turgudele, andes siinsetele tehnoloogiavaldkonna idufirmadele maailmamastaabis suure eelise,» lisas Oks.

«Meie eesmärk läbi Tera Venturesi on teha koostööd paljutõotavate idufirmadega Balti- ja Põhjamaades, et käivitada uusi teenuseid nii Jaapanis kui ka mujal maailmas,» ütles ITOCHU Europe IKT ja finantsäri valdkonna juht Akito Nozawa.

Millega tegu

Tera Ventures Fund II fondist saavad tegevuse laiendamiseks investeeringuid taotleda kõik Eesti ja lähiriikide suure potentsiaaliga varases arengustaadiumis idufirmad, mis vastavad fondi investeerimiskriteeriumitele. Fondi portfelli kuuluvad sellised Eesti start-up'id, nagu GrabCAD, Cleveron, Monese, Jobbatical, Realeyes, Brainbase, Snackable AI, Transformative AI ja teised.

2016. aastal Andrus Oksa, Stanislav Ivanovi ja James McDougalli asutatud Tera Ventures on Eesti tehnoloogiasektori riskikapitalifirma. Ettevõte, mille kontorid paiknevad Tallinnas, Helsingis ja Los Angeleses, keskendub Eesti, Skandinaavia ning Kesk- ja Ida-Euroopa varases kasvufaasis tehnoloogiaettevõtetesse investeerimisele.

ITOCHU Corporationi tegevus hõlmab Tera Venturesi sõnul mitmesuguste toodete importi ja eksporti ning kodu- ja välismaist kaubandust ja laialdasi muid tegevusi. Lisaks on ettevõte investeerinud suurematesse riskikapitaliettevõtetesse Jaapanis, Ameerika Ühendriikides, Iisraelis ja Hiinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles