EfTEN jäi teises kvartalis kahjumisse

Liina Laks
Copy
EfTENi III fondi juht VIljar Arakas aktsionäride koosolekul
EfTENi III fondi juht VIljar Arakas aktsionäride koosolekul Foto: Madis Veltman / Postimees

EfTENi müügitulu teises kvartalis küll kasvas pisut, aga koroona pitsitas suurt hulka kinnisvarainvesteeringuid ning kokkuvõttes teeniti kahjumit.

EfTENi III fondi teise kvartali müügitulu oli kokku 2,4 miljonit eurot. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga oli kasv 4,4%. Tänavu veebruaris soetatud kahe kinnistu (airBaltic büroohoone ja Kekava logistikakeskus Riias) ning eelmise aasta lõpus valminud Tähesaju Hortese müügitulu oli samal perioodil kokku 386 000 eurot, mis tähendab, et selle aasta teise kvartali müügitulu kasvust moodustas uute kinnisvarainvesteeringute müügitulu 16,6%. Ülejäänud kinnisvarainvesteeringute müügitulu vähenes peamiselt Covid-19 negatiivsest majanduslikust mõjust ja sõlmitud üürialanduse kokkulepetest tulenevalt. 

Kui möödunud aasta teises kvartalis teenis EfTENi III fond 2,3 miljonit eurot kasumit, siis tänavu tõi teine kvartal 2,4 miljonit eurot kahjumit. Selle taga oli eelkõige kinnisvaraobjektide ümberhindamine, mis langetas objektide väärtust ligi 4 miljoni euro jagu. Samas kirjutas ettevõte börsiteates, et vaba rahavoogu on esimeses poolaastas teenitud vaba rahavoogu 1,7 miljonit eurot, sama mis aasta tagasi.

EfTENit ootab eesoleva 12 kuu jooksul ees mitme laenu refinantseerimine, kokku 34,3 miljoni euro ulatuses ehk enam kui pool firma laenuportfellist.

EfTENi III fondi aktsia on koroonakriisi märtsikuisest madalseisust, mil ta kauples 13 euro tasemel, hästi taastunud ning kaupleb praegu 17,3 euro juures. Veebruarikuine 19eurone tipp on jäänud aga seni saavutamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles