Statistikaamet utsitab ettevõtjaid: esitage majandusaasta aruanded!

PM Majandus
Copy
Statistikaameti peadirektor Mart Mägi.
Statistikaameti peadirektor Mart Mägi. Foto: Madis Veltman

Statistikaamet kutsub ettevõtteid üles juuli lõpuks oma eelmise majandusaasta näitajate kohta andmeid esitama ja EKOMARi küsimustikku täitma. Andmed on olulised, kuna nende põhjal hinnatakse Eesti majanduskasvu, koostatakse ettevõtluse ülevaateid ja määratakse toetusi.

Tänaseks on EKOMARi küsimustiku täitnud ligi pooled ettevõtetest. Kõige enam on täitnud küsimustikke arhitekti- ja inseneritegevuste ning nendega seotud nõustamise tegevusala ettevõtted, aktiivsemad andmete esitajad on olnud ka tarkvara kirjastamise ja arvutiteenuste ning mootorsõidukite hulgi- ja jaemüügi ning remondi tegevusalade ettevõtted, teatas statistikaamet.

Statistikaameti peadirektor Mart Mägi ütles, et arvestades andmete olulisust riiklikult tähtsate otsuste tegemisel, ei ole võimalik majandusaasta aruannetega seotud statistika küsimustike tähtaegu edasi lükata. Ta pani südamele, et küsimustiku täitmine on kohustuslik ja andmed tuleks esitada võimalikult kiiresti.

«Kutsume ettevõtteid üles seda juuli lõpuks tegema. Selleks, et nii riik kui ka erasektor saaksid teha kiiresti olulisi juhtimisotsuseid, on ülimalt tähtis, et meil oleks korrektne ja ajakohane statistika. Seoses eriolukorraga peatasime sunniraha kohaldamise kuni 1. augustini, mistõttu soovitame oma andmed esitada enne seda,» kommenteeris Mägi.

Majandusaasta aruande andmete alusel eeltäidetakse küsimustik ettevõtte jaoks eSTATis. Andmeesitaja peab lisama vaid info, mida ei ole majandusaasta aruandes küsitud või mida ta ei ole seal esitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles