Jõukad vabariiklased soovivad presidendivalimistel Trumpi kukutada (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Donald Trump lahkumas neljapäeval toimunud koroonaviiruse presssibriifingult.
Donald Trump lahkumas neljapäeval toimunud koroonaviiruse presssibriifingult. Foto: CNP/AdMedia/SIPA/CNP/AdMedia/SIPA

Miljonite dollarite suuruse aastakäibega Tennessee osariigi farmer Jimmi Tosh on eluaegne vabariiklane. Ta on nõus pea kõikide Donald Trumpi seisukohtadega, nagu relvade omamine ja madalad maksud. Ometi annetab ta raha fondi, mille eesmärk on Trumpi kaotus novembris toimuvatel presidendivalimistel.

«Olen päri 80 protsendi otsustega, mida ta teeb. Ma lihtsalt ei saa toetada valetajat,» ütles Tosh Trumpi kohta Reutersile.

Tosh on üks üha kasvavast hulgast jõukaist konservatiividest, kelle arvates on Trump ohuks nii demokraatiale kui ka pikas perspektiivis vabariiklaste parteile. Nad on hakanud demokraatide  vastaskandidaadi Joe Bideni aktiivseteks toetajateks.

Terve rida miljonäre ja miljardäre on annetanud nn Lincolni projektile, mis on kõige prominentsem Trumpi vastane vabariiklaste toetusgrupp, ütlesid Reuterile, et vabariiklaste parteid tuleks selle eest, et Trump presidendiks sai, karistada. Mõned isegi pooldavad, et tuleks aidata haavatavaid vabariiklastest senaatoreid parlamendist välja jätta, et demokraadid saaksid ülekaalu mõlemas kojas.

Osa inimesi on siiski skeptilised Trumpi-vastaste edu suhtes. Trumpi toetab 90 protsenti vabariiklasi. Ainuüksi juunis kogus Trumpi kampaaniameeskond 55,2 miljonit dollarit toetusi võrrelduna 20 miljoni dollariga, mida on kogunud Lincolni projekt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles