Amazon on omandamas kümnendikku Eesti e-residendi ettevõttest

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Mukesh Ambani.
Mukesh Ambani. Foto: RUBEN SPRICH/REUTERS

Internetikaubamaja Amazon peab läbirääkimisi 9,9-protsendilise osaluse omamiseks Aasia rikkaima inimese Mukesh Ambani kontrolli all olevas jaemüügiketis Reliance Retail, teatas kohalik telekanal ET News.

Konglomeraadi Reliance Industries tütarettevõte Reliance Retail asutati 2006. aastal ning see on India suurim jaekett. Ketil on 6500 linnas 10 000 poodi kus käib 3,5 miljonit klienti nädalas.

Kuuldused läbirääkimistest Amazoniga tulid mõni päev pärast seda, kui Ambani ütles, et mitu ettevõtet on huvitatud investeerimisest konglomeraadi jaeketti.

Reliance’i teine tütarettevõte Jio Platforms kaasas mõne kuuga 20 miljardit dollarit, müües ära kolmandiku infotehnoloogiaettevõttest. Investorite hulgas oli nii erakapitalifonde kui ka internetigigandis Facebook ja Google. Sel kuul toimunud Reliance Industries aktsionäride üldkoosolekul ütles Ambani, et ettevõte kaasab Reliance Retaili globaalseid partnereid ja investoreid.

Reliance Industries maikuus asutatud tütarettevõte JioMart on muutumas üha suuremaks konkurendiks Amazoni kohalikule üksusele, kes on juba investeerinud Indiasse 6,5 miljardit dollarit, kirjutab Reuters.

Peamiselt tänu suurinvesteeringutele on Mukesh Ambani jõukus kasvanud kiiresti ning neljapäeval möödus ta Bloombergi miljardäride edetabelis Microsofti endisest tegevjuhist Steve Ballmerist, ning tõusis rikkuselt viiendaks inimeseks maailmas. Bloomberg hindab tema vara väärtuseks 77,4 miljardit dollarit, aasta algusest on väärtus kasvanud 18,8 miljardi dollari võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles