Fiati kontorid otsiti läbi

PM Majandus
Copy
Pildil on Fiat Stilo.
Pildil on Fiat Stilo. Foto: LIIS TREIMANN/PM/EMF

Kolmapäeval otsisid õiguskaitsjad läbi Fiat Chrysleri ja CNH Industriali kontorid Itaalias, Saksamaal ning Šveitsis seoses Saksa prokuratuuri uurimisega heitgaasipettuse asjus.

Frankfurdi prokuröride sõnul sisaldavad Fiati, Alfa Romeo ja Jeepi ning CNH Industriali valmistatavate Iveco veokite mootorid ebaseaduslikku tarkvara, et varjata ülemääraseid heitgaase, vahendas Reuters.

Prokurörid ei nimetanud Alfa Romeo ja Fiati emafirmat Fiat Chryslerit, sest vastavalt Saksa seadustele saab kohtu alla anda ainult inimesi, mitte ettevõtteid. Uurimise all on üheksa «rahvusvahelise autotootja» töötajat, et teha kindlaks, milline oli nende roll võib-olla ebaseadusliku mootorihaldustarkvaraga masinat pääsemisel avalikele teedele.

Fiat Chrysleri esindaja ütles, et ettevõtte kontoreid külastati seoses Saksa prokuröride õigusabipalvega, ja kinnitas, et firma teeb ametivõimudega täielikku koostööd. Nii Fiat Chrysleri kui ka CNH Industriali kontrollib perekond Agnelli valdusfirma Exor.

Võib-olla ebaseaduslikku tarkvara on avastatud 1,3- ja 1,6-liitrisest Multijeti mootoritest, mida kasutatakse Alfa Romeo, Fiati ja Jeepi sõidukites, ning diiselmootoritest, mida kasutatakse Iveco ja Fiati kommertsautodes. Kuigi autod läbisid laboris heitgaasitesti, rakendasid need teel sõites tarkvara, et heitgaasifiltrid suures osas välja lülitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles