Harju Elekter investeerib Leetu kuus miljonit eurot

BNS
Copy
AS Harju Elekter juhatuse esimees Tiit Atso võib rahul olla: aktsia muudkui tõuseb.
AS Harju Elekter juhatuse esimees Tiit Atso võib rahul olla: aktsia muudkui tõuseb. Foto: Madis Veltman / Postimees

AS Harju Elekter investeerib oma Leedu tütarettevõtte Harju Elekter UAB tehase laiendamisesse kuni kuus miljonit eurot, millest 70 protsenti finantseeritakse pangalaenuga ja 30 protsenti omavahenditest.

Harju Elekter UAB alustab Panevežyse tehase laiendamise järgmise etapiga septembris, teatas Harju Elekter börsile. Ehitustöid teostab Kaminta UAB ning tööd kestavad 2021. aasta märtsini.

Pärast ehitustööde lõppu suureneb Leedu tütarettevõtte kontori- ja tootmispind seniselt 8765 ruutmeetrilt 16761 ruutmeetrini. Tehase laiendusse suunatud investeeringute eesmärk on kahekordistada tehase tulusid ja suurendada töötajate arvu praeguselt 241 inimeselt 350 inimeseni.

Harju Elekter UAB tegeleb toodete, teenuste ja lahenduste välja töötamise ja tootmisega süsteemi integraatoritele merendus- ja tööstussektoris, tarnides spetsiaalselt kliendi tarbeks välja töötatud energiajaotuse ja sagedusinverter-lahendusi. Harju Elekter UAB-l on merendusalased DNV GL ja RINA sertifikaadid.

Harju Elekter on kesk- ja madalpinge elektri- ja automaatikaseadmete valmistaja, mille põhitegevusalaks on elektrienergia jaotuseks ja ülekandeks vajalike seadmete välja töötamine, tootmine ja müük.

Põhitegevust toetavad lehtmetalltoodete tehas Eestis ning tööstuskinnisvara arendamine ja rentimine. Harju Elektri Eesti, Soome, Rootsi ja Leedu tehastes töötab üle 800 spetsialisti. Kontserni mullune müügitulu oli 143,4 miljonit eurot. Harju Elektri aktsiad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles