Saksa rahandusminister kuulatakse seoses Wirecardiga parlamendis üle

BNS
Copy
Saksamaa rahandusminister Olaf Scholz annab Wirecardi teemal intervjuud.
Saksamaa rahandusminister Olaf Scholz annab Wirecardi teemal intervjuud. Foto: Christian Spicker via www.imago-images.de/imago images/Christian Spicker

Saksa rahandusminister Olaf Scholz on 29. juulil silmitsi ülekuulamisega parlamendi komisjonis seoses finantsteenustefirma Wirecardi põhjaminemisega.

«Selguse leidmine parlamendis Wirecardi skandaali asjus peab suvevaheajal jätkuma,» ütles bundestagi rahanduskomisjoni pressiesindaja Lisa Paus.

«Tegeleda tuleb ka poliitilise vastutusega. Seega kutsutakse kohale rahandusminister Olaf Scholz ja majandusminister Peter Altmaier,» lisas ta.

Scholz pakkus läinud nädalal, et võib osaleda, kui Wirecardi küsimusega seoses korraldatakse eriistung.

Wirecard läks läinud kuul pankrotti, pärast seda kui oli üles tunnistanud, et firma arvetelt kadunud 1,9 miljardit eurot tõenäoliselt ei eksisteerinudki. Audiitorite sõnul nägi asi välja «keeruka pettusena».

Scholz nimetas Wirecardi skandaali «finantsmaailmas pretsedendituks» ja tegi üleskutse reformida riigi finantsjärelevalveametit Bafin.

Rahandusminister on aga ka ise kriitika alla sattunud, kuivõrd ametlikest dokumentidest nähtub, et ta teadis pettusekahtluste kohta juba 2019. aasta veebruaris.

Saksa meedia on kajastanud, et Wirecardi endine tegevdirektor Jan Marsalek, keda Saksa prokurörid taga otsivad, on põgenenud Venemaale.

Majandusleht Handelsblatt kirjutas viitega anonüümsetele allikatele, et Marsalek elab Moskvast läände jääval kinnistul Vene sõjaväeluure GRU järelevalve all.

Saksa ja Vene valitsus on keeldunud asja kommenteerimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles