Saatuse iroonia: Ayn Randi keskus võttis koroonaabi

PM Majandus
Copy
USA dollarid. Pilt on illustreeriv.
USA dollarid. Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

USA Ayn Randi keskus sai kuni miljoni dollari suuruse riikliku koroonaabi. Iroonia seisneb selles, et Ayn Rand oli radikaalse kapitalismi pooldaja, kes põlgas ära igasuguse riigipoolse sekkumise.

Ayn Randi keskus sai riigilt kuni miljoni dollari suuruse palgaabi, kirjutab Reuters. Keskus tegeleb kapitalismi toetamisega ning on vastu igasugusele riigipoolsele majandusse sekkumisele. Riigiabi toel soovitakse säilitada keskuse 35 töötaja töökohad. Keskuse juht Henry Binswanger ütles maikuus, et võtab igasuguse abiraha vastu ilma vabandusteta, sest arvab põhimõtte olevat õigluses ja lisas, et riigil endal pole mingisugust vara, ta jagab ainult teiste vara ümber.

Kirjanik ja filosoof Ayn Rand, keda eesti lugejad teavad «Allika» ja «Atlas Shrugged» (kohati tõlgitud ka kui «Atlas kehitas õlgu») järgi, oli igasuguse riigipoolse sekkumise vastu. 1960ndatel ütles Rand, et riigiabil on samasugune hävitav mõju kui riigi jälitustegevusel ja regulatsioonidel, ja kõige parem, mida riik teha saab, on majanduse ja ettevõtete tegemisse mitte sekkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles