Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Hiina jälgimisseadmete tootja sai loa osta Balti turvasüsteemide müüja

Copy
Hikvisioni peakontor Hangzhous Hiinas
Hikvisioni peakontor Hangzhous Hiinas Foto: CHINA STRINGER NETWORK/REUTERS

Hiina video- ja jälgimisseadmete tootja Hikvision Singapore Pte Ltd sai konkurentsiameti loa osta Balti turvasüsteemide hulgimüüja BK Grupp, mille üks tütarfirma on BK Eesti AS.

Tehinguga omandab Hikvision ainuvalitseva mõju BK Grupi üle, selgub konkurentsiametile esitatud koondumisteatest.

Hikvisioni kontserni peakontor asub Hiinas. Hikvision toodab videovalve- ja muid turvatooteid ja müüb neid kogu maailmas. Lisaks turvavaldkonnale tegutseb Hikvision ka arukate kodumasinate, tööstusautomaatika ja autoelektroonika valdkonnas.

Hikvision on Eestis tegev videovalve- ja muude turvatoodete valdkonnas kontserni kuuluvate Hangzhou Hikvision Technology Co Ltd ja Pyronix Ltd kaudu.

BK Eesti AS müüb turvavaldkonnas tegutsevatele rahvusvahelistele äriühingutele videovalvetooteid, sissetungimise vastaseid signalisatsioonisüsteeme, juurdepääsu kontrollsüsteeme, tulekahju avastamise süsteeme ja muid tooteid.

Gruppi kuuluvad ka Lätis tegutsev BK Latvia SIA ja Leedus BK grupė UAB.

Hikvision omandab otsese ainuvalitseva mõju BK üle eesmärgiga parandada oma turustamistegevust Balti riikides. Tehingu hind pole teada.

Bloomberg kirjutas juuni lõpus, et USA kaitseministeerium avaldas nimekirja 20 Hiina firmast, mis saavad Pentagoni väitel tuge Hiina sõjaväelt. Nimekirjas on ka Hikvision.

Eesti turvaekspert Vallo Põldma rääkis eelmise aasta veebruaris Postimehele, et Hiina tootjad Hikvision ja Dahua pakuvad soodsat masstoodangut, mille turvalisus on alati olnud nõrk koht. Samuti on leidnud kinnitust Hikvisioni seos Hiina valitsusega.

Märksõnad

Tagasi üles