N.R. Energy kavandab Aserisse 35-miljonist bituumenitehast

BNS
Copy
Teeehitus, kuum asfalt.
Teeehitus, kuum asfalt. Foto: Tairo Lutter

Eesti bituumeni importija OÜ N.R. Energy uurib võimalusi rajada Lääne-Virumaale, Aserisse bituumeni tootmise tehas, mille eeldatav maksumus on 35 miljonit eurot.

N.R. Energy soovib bituumeni tootmise tehase koos mahutipargiga rajada Aseri sadamasse kümne hektari suurusele alale ja luua Viru-Nigula valda kuni 150 uut töökohta, teatas ettevõte.

Tehase valmistoodangu moodustab erineva kasutusotstarbega bituumen, mida on kavas müüa nii Balti riikidesse teedeehituseks kui ka eksportida rahvusvahelistele turgudele.

N.R. Energy juhataja Ahto Tisleri sõnul on projekt veel varases faasis ja ettevõte on kohalikule omavalitsusele plaane tutvustanud. Enne kopa maasse löömist tuleb läbida minimaalselt kaheaastane planeerimis-, hindamis- ja projekteerimisprotsess, nii et esimesed bituumenitonnid võivad Aseris optimistliku plaani järgi valmida 2025. aastal, märkis Tisler.

Projekti lõplik hind täpsustub projekteerimise käigus, projekti põhirahastaja on N.R. Energy OÜ.

Lisaks bituumeni ekspordile varustab 1997. aastal asutatud ja täielikult Eesti erakapitalil põhinev N.R. Energy soojusenergiaga Eestis 22 kaugkütte võrgupiirkonda ja müüb soojusenergiat rohkem kui 30 mehitamata kaug- ja lokaalkatlamajast. Ettevõtte peamised kliendid on kortermajad, eramud, koolid, lasteaiad, spordihooned, tervishoiuasutused, kohalikud omavalitsused, asutused ja ettevõtted.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles