Kagu-Eesti väikeettevõtjatele jagatakse 690 000 eurot

BNS
Copy
Riigi Tugiteenuste Keskus
Riigi Tugiteenuste Keskus Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Riigi Tugiteenuste Keskus (RTK) koostöös rahandusministeeriumiga avab esmaspäeval Kagu-Eesti ettevõtluse arengu toetusmeetme teise taotlusvooru, mille maht on 690 000 eurot.

Toetust saavad taotleda Valga, Võru või Põlva maakonna mikro- ja väikeettevõtjad minimaalselt 10 000 ja maksimaalselt 50 000 eurot, teatas RTK. 

«Kagu-Eesti toetusprogrammiga pakume piirkonnale teist aastat tuge, avatava taotlusvooruga aitame kaasa just uuenduslikumale ettevõtluse arendamisele. Näiteks toetame tootearendamise või tootmismahu tõstmisega seotud investeeringuid, samuti tootmise automatiseerimist ja digitaliseerimist,» ütles riigihalduse minister Jaak Aab pressiteates.

Toetuse eesmärk on laiendada Kagu-Eesti töövõimalusi ja pidurdada sealsetes maakondades rahvaarvu kahanemist.

Kagu-Eesti ettevõtjaid toetati samast meetmest ka eelmisel aastal, siis rahastati kokku 13 projekti.

Sel aastal on taotlemine tehtud ettevõtjatele lihtsamaks. Ära jääb näiteks taotlejate halduskoormuse vähendamiseks kohustuslik eelnõustamine ning hõlbustatud on tugitegevuste ehk müügi- ja turundustegevuste rahastamise võimalusi. 

«Sel korral võimaldame toetuse saajale ka osalist ettemaksu. See vähendab vajadust toetuse sildfinantseerimiseks krediidiasutuste kaudu, mis Kagu-Eestis on niigi keeruline,» ütles RTK ettevõtlus- ja külastuskeskkonna talituse juhataja Lauri Alver.

Toetust saab taotleda 20. juulist kuni 14. septembrini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles