Kirikufondi annetused kasvasid aastaga kümnekordseks

BNS
Copy
Narva Aleksandri kirik.
Narva Aleksandri kirik. Foto: Matti Kämärä

Tänavu kogub fond lisaks Narva Aleksandri kirikule toetusi muu hulgas Tartu Maarja, Paldiski Nikolai ja Tõstamaa Maarja kiriku taastamiseks.

Eelmise aasta põhitoetus 151 711 eurot läks Narva Aleksandri kiriku renoveerimiseks. 

«Usun, et samamoodi jätkates teeme aja jooksul kõik Eestimaa kirikud korda nii, nagu nad seda väärivad,» rääkis Kirikufondi nõukogu liige, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma. «Möödunud aasta oli meie jaoks hoovõtu aasta. Eriti suur panus tuli Alexela grupilt.» 

Alexela Groupi suuromanik, Kirikufondi nõukogu liige ja toetaja Heiti Hääl ütles, et nad on palju panustanud Narva Aleksandri kirikusse, mis on Narva linna kogukondlikku elu keskus ja sümbol. «Tunamullu tegime videoinstallatsiooni «Taevas Narva kohal» ja oleme leidnud muidki viise, mis aitavad kogudustel oma tegevuseks lisarahastust leida.»

Kirikfondi tulud olid eelmisel aastal 163 727 eurot, aasta varem, mis oli ühtlasi fondi asutamise aasta, 17 774 eurot – seega on fond aastaga kõvasti hoogu kogunud, rääkis Kirikufondi nõukogu esimees Indrek Laul. 

Fondil on pikemas perspektiivis eesmärk korda teha kõik Eesti 250 sakraalhoonet, millest enamus on kirikud. 

Kirikufond on mullu jaanuaris. Fondi nõukokku kuuluvad Jüri Ehasalu, Mart-Järvo Hirtentreu, Heiti Hääl, Väino Kaldoja, Jüri Kraft, Indrek Laul, Urmas Viilma ja Marge Sophie Vinkelberg. Lisaks nõukogule on fondi suuremad toetajad ettevõtjad, teiste seas Ahti Aho, Aivar Berzin, Karol Kovanen, Enn Kunila, Tiit Kõuhkna, Indrek Luukas, Janek Mäggi, Parvel Pruunsild, Neinar Seli, Urmas Sõõrumaa ja Neeme Tammis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles